Robert Arends

Robert Arends is een ervaren stedenbouwkundige en regionaal ontwerper. Hij is sinds 2018 partner bij bureau Nieuwe Gracht. Daarvoor was hij bureaupartner bij Terra Incognita (2010-2018). Vanaf 2000 tot 2010 werkte hij al eerder bij bureau Nieuwe Gracht. Robert begon zijn loopbaan bij Arcadis in Arnhem (1996-2000). Robert is afgestudeerd aan de TU Delft en de Hogeschool van Amsterdam in de studierichtingen architectuur en stedenbouw.

Veerle Merk

Veerle Merk studeerde in de zomer van 2019 af als stedenbouwkundig ontwerper aan Breda University of Applied Sciences. Sinds oktober is zij werkzaam bij Bureau Nieuwe Gracht. Tijdens haar studie heeft zij naast het reguliere programma aan de Hogeschool, de minor ‘Neighbourhood of the Future’ gevolgd aan de TU Delft.

Jan Willem Tap

Jan Willem Tap studeerde in 1995 af als stedenbouwkundige aan de TU Delft en werkt sinds die tijd bij Nieuwe Gracht. Sinds 2012 is hij één van de vennoten van het bureau. Hij werkt aan projecten op alle schalen en heeft ruime ervaring met het verzorgen van presentaties en het begeleiden van workshops, schetssessies en inloopavonden. Een gedegen analyse en aandacht voor structuren en ruimtelijke randvoorwaarden vormen een belangrijke invalshoek in zijn werk.

Bureau Nieuwe Gracht

Ontwerpbureau voor stedenbouw, landschap en onderzoek
Nieuwe Gracht is een ontwerpbureau voor stedenbouw, landschap en onderzoek. Het bureau is opgericht in 1990 en sindsdien werken we op alle schalen, aan regionale plannen, omgevingsvisies (structuurvisies), gebiedsvisies, ruimtelijke plannen en ontwerpend onderzoek.

De basis voor goede plannen
We vinden dat een goed plan gebaseerd is op een gedegen ruimtelijke analyse. We hechten aan lokale gebiedskennis en hebben oog voor de historie van een plek. Onze aanpak is inzichtelijk en communicatief. We besteden veel aandacht aan het betrekken van bewoners, gebruikers en belanghebbenden. Zij zijn immers de (toekomstige) gebruikers van het gebied. 

Veelzijdig en deskundig netwerk
Nieuwe Gracht werkt regelmatig samen met andere bureaus en zelfstandigen, gespecialiseerd in bijvoorbeeld planeconomie, verkeer, branding of civiele techniek. We beschikken dan ook over een veelzijdig en deskundig netwerk waarmee we per opdracht een vakkundig team samenstellen.

Het bureau wordt geleid door Robert Arends en Jan Willem Tap.