Utrechtse Bouwstroom

Utrechtse bouwstroom in nieuwe (woon)landschappen

De woningbouwcorporaties Viveste en Mitros willen bij nieuwe gebiedsontwikkelingen binnen hun werkgebied (Kromme Rijngebied, Utrecht en Nieuwegein) een duurzame bijdrage leveren aan de versnelling van de woningbouwopgave in de Utrechtse regio. Hiermee kan een Utrechtse bouwstroom worden gecreëerd. Die bouwstroom kan worden ingezet voor de realisatie van aantrekkelijke nieuwe (woon)landschappen in en rond de stad Utrecht. Aantrekkelijke woongebieden die stevig zijn ingebed in het landschappelijk DNA van de regio. Bureau Nieuwe Gracht organiseert hiervoor een aantal creatieve ateliersessies met uiteenlopende experts van Mitros en Viveste. Samen met Urban Reality werken we de resultaten van de ateliers uit in enkele concreet toepasbare ontwerpprincipes voor diverse indicatieve voorbeeldlocaties in het werkgebied van beide corporaties.